Zangdocente

Johanna is zangdocente aan de Zeeuwse Muziekschool. Eerder was ze als zanglerares verbonden aan Muziekschool ToBe (Dordrecht), ook gaf zij lessen bij het CKC (Zoetermeer), Pier K (Hoofddorp) en De Baerne (Barendrecht). Daarnaast was zij werkzaam als zelfstandig zangdocent.

Ook was Johanna werkzaam voor Jeugtheaterschool ToBe (Dordrecht) waar zij de leerlingen onderwees in het inpassen van hun zangvaardigheden in een theatrale context. Zij was zangcoach bij musicalgroep MusicalWorks in Den Haag. Bij het Scapino Ballet in Rotterdam was Johanna werkzaam, als zangcoach voor de productie “Pablo”.

Johanna gaf les aan leerlingen van uiteenlopende muzikale achtergrond. Zij zoekt samen met de leerling naar het repertoire dat bij hen past. Johanna werkt graag met partituren; door van bladmuziek uit te gaan wordt de vaardigheid in het notenlezen ontwikkeld. Ook leren de leerlingen precisie aan, en doordat de muziek weer van de grond af moet worden opgebouwd (in plaats van, bijvoorbeeld, nagezongen van een opname) wordt het zoeken naar een eigen stem gestimuleerd.

Jongeren, volwassenen… Johanna geeft les aan mensen van alle leeftijden die genieten van het zingen. Ook  de allerkleinsten: bij OBK Willemstad verzorgde zij met veel plezier de lessen Algemene Muzikale Vorming voor leerlingen in de kleuterleeftijd.